Welcome!

Read at your own risk.

Thursday, November 03, 2011

exceptions.

I seriously serious dont know what to put as Title of this entry.

exceptions, is what crossed my mind.

at least that is what I'm thinking now. i mean, do we need a title for a blog entry? do it even necessary? why am I arguing over a stupid topic? uhh.

Assalamualaikum!

it's been a while..etc etc..

usual intro for not updating for quite a while. dah. mesti korang bosan nak baca. wah, berhabuk, bersawang, and all that unecessary crap. well, etc etc.

on contrary, there's a lot going on this week, am I right? macam-macam cerita yang burst out kat homescreen Facebook nax. dan macam-macam yang going on dalam minggu ni.

minggu ni adalah officially minggu test yang bersempit-sempit. bayangkan dalam satu hari boleh ada sampai 3 tests yang berlainan. kalah SPM. taktau nak revise yang mana satu. sampai test calculus hampir terjawab in terms of cell biology. lukis graph hampir nak sama dengan prokaryotic cell. apa maksud semua ini?

itu pasal test. sibuk-sibuk test pun sempat nak bukak facebook. bila bukak facebook macam macam orang share macam macam  benda. dan antara yang jadi highlight minggu ni adalah :

1. Budak 6 tahun hilang kat Kpg Baru Laut, Bintulu. (benda ni kira highlight la bagi nax sebab berlaku dekat dengan kampung nax kan. and I sort of kenal dengan keluarga mangsa.)

well, kesian kan? nak salahkan siapa? mak dia? orang sekeliling? dia? dia dikatakan main dekat tepi sungai Kampung Baru tu then mayat dia dijumpai kat sungai di Kuala Tatau. Kpg Baru ke Tatau is roughly 45 mins by land. dan adik kepada Arwah mengatakan bahawa arwah ada ikut seseorang yg tak dikenali. most probably dia diculik. and something. something. well, itulah pentingnya mak ayah ajar anak mereka utk tidak wander around dan tidak percaya kepada stranger. Hello, iklan kat tv melambak mengingatkan kita untuk keep an eye on our children. nak salahkan mak dia... tak adil jugak, mungkin dia dah bagitau kan, mungkin budak tu yg degil kan. anyhoo, kat sini, semua tu boleh dielakkan kalau precaution ada. malang tak berbau, itu kena kita ingat, setiap masa. biarlah ia jadi pengajaran.

2. Kes Schaza Zedane (betul ke nax eja nih?) lantak lah yang menghina (lebih kurang la) UNIMAS dan ORANG SARAWAK

nax tanak kupas pjg2 soal ni sebab nax memang panas ati. dah kau duduk kat tempat orang, ko follow la rule orang, ok? senang.takpayah nak ikut flow kau. kau fikir tu tempat kau? sedar sikit ko duduk kat tempat orang, ko kena bersyukur. ko hina ko maki ko tuduh ko cakap tu ko cakap ni pasal kehidupan ko kat SARAWAK, boleh blah la wey. ko ada fikir tak macam mana orang SARAWAK pulak kat semenanjung. ada kitorang complain? takdak. aku sendiri kat semenanjung sekarang. memang ada complication sikit, memang susah sikit nak adapt sebab aku adalah golongan minoriti kat sini. so aku ikut flow orang sini, adat kan kita dok tempat orang. lainkali sila tulis dengan akal bukan jari tangan yang sesuka suki diketik kat keyboard dengan nafsu semata mata. ada faham?sekarang aku panas.


minggu ini adalah minggu busy. minggu ini adalah minggu gempak homescreen (atleast utk nax)  but there are exceptions. AHAH. i found the real reason why I put exceptions sebagai tajuk entry. well, nax letak exceptions sebab nak cerita pasal exceptions lah.

1. hal nombor satu kat atas sila baca balik tajuk dia sebab nax malas nak salin balik.

kesian. itulah exceptions yg nax bagi kat mak budak tu. nax tanak marah marah dan bangkitkan soal tanggungjawab mak ayah menjaga anak dan juga nak keluarkan statement yang boleh menyakitkan orang lain dan juga mengenai stigma masyarakat, tidak lupa juga dengan kebiasaan orang kat tempat nax tu, membiarkan anak anak mereka tanpa supervision. MOST of them, bukan semua. jadi nax bagi exceptions untuk tidak membebel panjang pasal benda tu sebab KESIAN. kesian kat mak dia, dah hilang anak. tsk. jadikan semua ni pengajaran ya.

2. baca kat atas ok.

Kesian. ya. kesian adalah exceptions yg nax bagi untuk perihal kedua jugak. kesian kat minah tu kan kan kan, sebab sekarang dia dah kena tindakan yang sepatutnya dan semestinya satu UNIMAS akan memboikot dia. kesian dia, kerana mulut badan binasa. ish ish ish. TETTTTTTTTTTTTTTTTTT. EXCEPTIONS, kerana dia dah bikin panas ini hati, nax dengan sukasuki nya memberi exceptions kepada diri sendiri untuk TIDAK KESIAN pada dia. padan muka dia.

apaapapunk, Schaza Zedane, apology accepted. ko bukak mulut lagi, nahas kau. kepish?

ok. 24 minit lagi test Lab Safety Management akan bermula. nax tak study lagi. 

WISH ME GOOD LUCK!



Photobucket

1 gossip gossip:

zahidahwahid said...

mesti tengah heboh kat unimas kinek tok...mok poret dgn cdak unimas lok eh...hehehehe

singgah sitok...^_^


New Entry: Dapat surat cinta

Comment je dapat dress percuma

Post a Comment

ha! melawan.

 

Template by Best Web Hosting