Welcome!

Read at your own risk.

Tuesday, May 22, 2012

mungkin tiada kimia antara kita.

*entri ditaip di saat manusia bernama nazirah ini sedang mencatat nota*

khamis ni ada test untuk Organic Chem Laboratory, Jumaat pulak test untuk Organic Chem Lecture. itu je la lagi yang tinggal. oh ya, hampir terlupa, final assesment untuk Technical English jugak akan diadakan pada hari Jumaat yang mendatang. makanya, naz agak relax sedikit minggu ni. assignment pun tinggal "se" je bak kata ore klate. organic punya esemen jugak. organic organic.

kalau tengok kat facebook seringkali akan tengok naz mengeluh pasal organic. oh. kenapakah? kerana manusia bernama Syarifah Nazirah ini sangat tidak expert dalam chemistry. minggu ni dipenuhi dengan test-test organic. aduhh. semangat nak belajar hampir 0. dah cuba, susah sikit nak faham.

sememangnya, mungkin, tiada kimia antara kita dan kimia. teehee.

on unrelated topic, tadi kan, naz tergerak hati nak bukak balik assignment TE yang naz dah buat. dah siap dah pun. tinggal nak buat dia punya esei je lagi. dengan terkejutnya naz bila naz bukak je folder TE, langsung takda folder final Assesment. rasa nak nangis je, sebab slides, gambar, video termasuk slide ayu pun semua dalam tu. satu folder hilang. yang peliknya, folder tu je yang hilang. and naz ingat lagi sebelum naz bagi pinjam pendrive kat particular friend of mine, benda tu masih ada lagi kat situ. bila naz amek balik, dah hilang. grrr. memang geram la.

kalau naz yang dulu, mesti dah maki hamun dia and paksa dia cari sampai dapat. memang tak la naz nak buat baru. penat kot, nak cari video, nak download video dengan kelajuan internet kolej yang entah apa-apa ni. haiz

tapi itu naz yang dulu.

sekarang, naz tanya elok-elok. try investigate. walaupun di hati rasa nak meletup tapi naz pujuk jugak hati. mungkin Allah nak bagitau yang hakikatnya slide yang naz buat tu tak cukup baik lagi. jadi naz perlu perbaiki lagi slide tu. naz cuba sabarkan hati, cuba berfikir positif. bersangka baik, itu yang buat naz rasa tenang lepas tu. Anggap je la semua ni ujian Allah

dah pastilah, bila Allah bagi ujian, Dia mesti tolong! alhamdulillah, sebelum ni naz buat slide 2 jam, baru tadi naz siapkan slide 45 minit je. Video pun laju je download. tak sampai 10 minute. tak guna software apa2pun, directly from keepvid. internet laju semacam je. tu tandanya Allah tolonglah mungkin. Alhamdulillah. thanks Allah!

baiklah, kerja dah siap. makanya naz nak sambung tengok Family Outing. jaljayo!

2 gossip gossip:

Bobby Behos said...

yang penting usaha tu ada...

Aku Mad said...

betul tu , yg penting usaha tu ada .. :)

Post a Comment

ha! melawan.

 

Template by Best Web Hosting