Welcome!

Read at your own risk.

Thursday, September 13, 2012

demam drama. LAGI.

Assalamualaikum.

hai. asal balik kampus je, confirm naz demam. bukan demam panas mahupun demam angau. naz demam drama. asal balik UMP je, confirm sharing site takkan miss naz bukak. ada je drama yang naz download-kan.

drama kali ni adalah ADAM HAWA.


dari haritu dah tengok episod satu kat Mustika HD. tapi sempat tengok satu episod tu je la. sebab busy kerja kan. asyik ter-miss. so bila balik UMP ni ada plak sharing site letak drama ni, sampai episod 11. so naz dah tengok sampai episod 11 lah. drama ni masih lagi on-going if i'm not mistaken.

sesungguhnya, naz memang pernah baca novel ni. tapi ingat-ingat lupa. naz suka Aaron jadi Adam Mukhriz. Ngam sesangat tau! dahlah hemsem tuhhhh. haha. ngam jadi hero drama ni. just tak berapa ngam dengan heroinnya, bagi pandangan mata naz la. benda ni subjektif, so sesiapa ada hak nak cakap camne kan?

but then, as i watched this drama further, i've growned to love the female main character, Ain Hawani. mungkin appearance dia tidak menepati apa yang novel describe, tapi personaliti dia wins my heart. Ain ni lawak, serius asyik tergelak je tiap kali bab Ain buat monolog. berdialog dengan diri sendiri. part paling naz suka time dia dapat bunga dari Adam.

kalau tak silap, dialog dia,
"Bunga plastik takkan layu, menandakan cinta yang kekal selama-lamanya. romantiknya! Ya Allah,Ain. Bunga plastik tandanya cinta tu plastik la jugak!"

lebih kurang cenggitula dialog dia. naz tak ingat sangat exact words dia. sumpah lawak. memang naz tergelak je tengok. luculah. Ain yang suka berangan and cakap sorang-sorang. macam,errr,naz? HAHA.

As for the Antagonists, si Zawiyah dengan Dee tu, memang naz sakit hati gilalah tengok dorang. that's mean their character is alive. however, i like it better if Memey Suhaiza berlakon instead of Anzalna. bukan sebab i favor Memey more, it's because i hate her (sorry memey) that if she act in that drama it would leave better hate marks towards dee character. haha. sorry yerrr kak memey, hati orang takley paksa saya memang taksuka akak dalam dunia ni memang taksemua orang akan suka kita maka terimalah yeerrrr. hihiks. mampus aku.

so far, i'm fairly addicted to this drama, not that attached. masih boleh tunggu lagi episod-episod seterusnya. takla meroyan sangat. but who knows malam ni Aaron Aziz masuk mimpi aku cium rambut aku mampus la aku!

okfine.i'm attached. to. adam. mukhriz.

i give this drama, so far, four stars. tengok penghujung dia camna nantii yerr. so since this drama is still on going, wait for another entry for follow up.

till then, hugs and kisses, Adam Mukhriz! teehee

1 gossip gossip:

farHaNa razaLi said...

ade tak link nak download citer ni?

Post a Comment

ha! melawan.

 

Template by Best Web Hosting