Welcome!

Read at your own risk.

Saturday, August 20, 2011

Rezeki.


"Rezeki jangan ditolak maut jangan dicari."

entry kali ni naz nak meriahkan dengan emoticon bersempena raya yang bakal tiba. yeyeah~


http://www.emocutez.com

hehehehe. lamaaaaaaaaaa dah nax tidak menggunakan emoticon ni.

ok back to story.

kisah kali ini adalah mengenai rezeki.

http://www.emocutez.com
ohyeah

nax bersyukur sangat2 sebab rezeki nax bulan puasa ni agak murah. ya lah, before ni nax risau sangat2 pasal duit. bila tengok yuran pendaftaran masuk uni. phewwwwwwwwhhhhhhhhhh. yuran pendaftaran je dah RM520. Yuran semester I lagi dah Rm1245. fuhh. campur2 semua jadilah RM1765. wow~ tersangatlah banyaknya. bagi orang macam nax memang banyak ok. memang garu kepala nak fikir mana nak korek duit bnyk tu. bila keluar je surat tawaran, naz terus menguruskan apa yang patut.

oh yea, baru nax perasan sesuatu.

nax belum cerita lagi kan pasal uni mana nax dapat kan? bagi yang mengikuti Facebook nax, mesti tau. hehe korang nak tau ke? heee. well, nax berjaya ditawarkan ke Universiti Malaysia Pahang, untuk melanjutkan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Bioteknologi Industri. wuwuh! sangat sangat eksaited tak terkira bila sebut pasal uni ni. akhirnya, impian nax nak sambung sampai degree pun tercapai. aim nax nak habiskan pelajaran sampai PhD. bukan impian nax jak, tp impian babah juga. atleast ada lah anak nya yang berjaya pegang sijil PhD tu, katanya. huhu.

so, berbalik pada purpose sebenar entry ni ;

oh ya, pasal rezeki. sebelum ni memang risau sesangat pasal duit,takkan nak harap parents kot. babah punya pencen pun keciput, nak raya lagi.abang2 kakak2 semua dahda keluarga, nak tanggung keluarga lagi, memang peninglah. walaucamna pun, nax cuba buat2 tenang walaupun setiap malam dalam kereta lepas balik dari keja nax membebel pasal camna nak kumpul duit buat bayar yuran sampai babah pun tensen mendengarnya. Alhamdulillah sekarang nax dah boleh tido nyenyak. permohonan bantuan dari Baitulmal dah pun diluluskan dan selepas mengushar baki akaun EON Bank nax tadi petang, duit sebanyak RM2,200 sudah pun dimasukkan ke dalam akaun nax. alhamdulillah. senang hati ni. lepas la yuran. ada lebih lagi untuk beli barang keperluan. selain tu, ptptn pun ada bagi WPP iaitu wang pendahuluan pinjaman sebanyak RM1500. sekarang tunggu cheque tu smpai. bolehlah buat tanggung perbelanjaan nax utk semester pertama sebab nax tau, msti duit ptptn lambat nak masuk. huhuhuhu. sedih sedih.


http://www.emocutez.com

makanya, esok bolehlah nax bershopping sakan. yahoooooooooo. he he he

shopping barang2 keperluan je pun. tak la banyak mana. nanti kat Pahang sambung shopping sebab kalau shopping kat sini nanti takut plak terlebih muatan tu nanti. wuuuu. so, nax bersyukur sangat, murah rezeki nax bulan puasa ni. takpayah nak susahkan mak abah. semua boleh buat sendiri. huhu.

apapun, doakan keselamatan nax merantau ke negeri orang nanti ya!

toodles~
Photobucket

0 gossip gossip:

Post a Comment

ha! melawan.

 

Template by Best Web Hosting